Τσιμεντοκονία

ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έχουμε περισσότερα από 40 χρόνια εμπειρία στη τσιμεντοκονια δαπεδου και έχουμε ολοκληρώσει με επιτυχία εκατοντάδες έργα. Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να σας δώσουμε μια προσφορά. Δωρεάν επίσκεψη στο χώρο σας για 100% εμπεριστατωμένη άποψη. Εγγύηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Πιό κάτω μπορείτε να διαβάσετε έναν σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό και να μάθετε περισσότερα για τη τσιμεντοκονία.

Τι είναι η ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ;

τσιμεντοκονία - εργασίες σε ανοιχτό χώρο

Τσιμεντοκονία (ή αλλιώς “τσιμεντοκονίες“) ονομάζεται το υλικό στρώσης (ένα κονίαμα που έχει ως βασικό υλικό το τσιμέντο) με το οποίο γεμίζουμε συγκεκριμένες επιφάνειες (δάπεδα, πατώματα, ταράτσες, εξωτερικές επιφάνειες κλπ). Χρησιμοποιείται επίσης και σαν τεχνική λείανσης των επιφανειών.

Ποιές οι διαφορές του υλικού ανάμεσα στην απλή τσιμεντοκονία και την πατητή τσιμεντοκονία;

Η απλή τσιμεντοκονία έχει ως βασικό υλικό το τσιμέντο. Το τελικό μείγμα αποτελείται από άμμο θαλάσσης (ή και ποταμού / μπετού), τσιμέντο, νερό, ίνες και ρητίνες. Ωστόσο, τα τελικά υλικά που θα επιλεγούν για τη δημιουργία της τσιμεντοκονίας εξαρτώνται από τον μάστορα που θα τη κατασκευάσει.

Αντίθετα η πατητή τσιμεντοκονία έχει ως βάση συστατικά όπως η θηραϊκή γη, το κεραμάλευρο, τη χαλαζιακή άμμο και τον υδράσβεστο. Πρόκειται για οικολογικό υλικό.

Πως χρησιμοποιείται η απλή τσιμεντοκονία και πως η πατητή τσιμεντοκονία;

Απλή τσιμεντοκονία

Η απλή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται για να λειάνει επιφάνειες, να δώσει κλίση σε δάπεδα και να κολλήσει πλακάκια, μάρμαρα κτλ. Η τσιμεντοκονία γενικά είναι υλικό πλήρωσης, που μπαίνει ως γέμισμα πάνω από μπετόν με σκοπό να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια, η οποία στη συνέχεια θα υποδεχθεί την τελική επίστρωση. Η τελική επίστρωση της επιφάνειας θα μπορούσε να είναι η τοποθέτηση πλακιδίων (πλακάκια), ή βιομηχανικό δάπεδο ή ακόμα και το να χρησιμοποιήσουμε πατητή τσιμεντοκονία.

Δείτε στο παρακάτω video το συνεργείο μας να ρίχνει τσιμεντοκονία με ειδική πρέσα. Η εργασία γίνεται γρήγορα γιατί το συνεργείο έχει μεγάλη εμπειρία αλλά και επειδή χρησιμοποιούμε το ειδικό όχημα Bobcat.

 

Φωτογραφίες από εργασίες τσιμεντοκονίας στο Πόρτο Χέλι

Άλλη μια λειτουργία της αφορά στην κλίση δαπέδων. Οι τσιμεντοκονίες γενικότερα χρησιμοποιούνται για να δημιουργηθούν κλίσεις έτσι ώστε να απομακρύνονται τα νερά.

Τέλος σε ότι αφορά τις έτοιμες τσιμεντοκονίες που κυκλοφορούν στο εμπόριο, αυτές μπορούν και χρησιμοποιούνται ως κόλλα για μάρμαρα, γρανίτες, πλακάκια κλπ.

τσιμεντοκονία με χρώμα

φώτο: τσιμεντοκονία με χρώμα

Πατητή τσιμεντοκονία

Η τεχνική της πατητής τσιμεντοκονίας έχει τις ρίζες της στην ελληνική αρχαιότητα, και ξεκίνησε από τα νησιά του Αιγαίου. Πρόκειται για διαφορετικό υλικό που τοποθετείται σε πολύ λεπτότερη στρώση ως τελική επιφάνεια και που χρησιμοποιείται περισσότερο για τη διακόσμηση του εκάστοτε χώρου.

Το αισθητικό κομμάτι της τσιμεντοκονίας

Όπως είπαμε το αισθητικό κομμάτι έχει να κάνει μόνο με τη πατητή τσιμεντοκονία. Εκεί μπορεί ο εκάστοτε τεχνίτης / μάστορας να “παίξει” με όλα τα χρώματα και να δημιουργήσει κάποια πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Στη περίπτωση της απλής τσιμεντοκονίας το αισθητικό αποτέλεσμα έχει λιγότερη σημασία καθώς συνήθως χρησιμοποιείται ως ένα υπόστρωμα πριν από το πλακάκι ή το μάρμαρο. Ωστόσο ακόμα και εκεί είναι σημαντικό να έχει δημιουργηθεί μια απολύτως επίπεδη επιφάνεια όπως επίσης και οι απαιτούμενες κλίσεις… και αυτό φυσικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το πόσο καλός θα είναι ο μάστορας που θα κάνει τη συγκεκριμένη εργασία. 

Τσιμεντοκονία – αντοχή στο χρόνο

Η απλή τσιμεντοκονία -αν κατασκευαστεί και στρωθεί σωστά- αντέχει πάρα πολύ μέσα στο χρόνο. Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα εξαρτάται από τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν (π.χ. το είδος της ρυτίνης) αλλά και από την εμπειρία του συνεργείου που έχει αναλάβει το έργο.

Φωτογραφίες από εργασίες τσιμεντοκονίας

 
Η πατητή τσιμεντοκονία είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση. Το γεγονός πως παρουσιάζει αντοχή στην υγρασία (πλήρως αδιάβροχη) την καθιστά μια πολύ καλή επιλογή για την κατασκευή πισινών, spa και ντους. Επίσης έχει πολύ υψηλές αντοχές θλίψης, κάμψης και απότριψης, δεν ρηγματώνει και γενικότερα έχει τεράστια ανθεκτικότητα στο χρόνο.

Φωτογραφίες από εργασίες πατητής τσιμεντοκονίας

Τσιμεντοκονία – τιμές

Οι τιμές μας για τη τσιμεντοκονία παραμένουν από τις χαμηλότερες της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα για τσιμεντοκονία δαπέδου το κόστος ξεκινάει από 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο! Το κόστος φυσικά εξαρτάται άμεσα και από το ύψος στο οποίο θα σηκωθεί. 

Τσιμεντοκονία – υπηρεσίες

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους έργο, και για την απλή αλλά και για την πατητή τσιμεντοκονία. Έχουμε συνεργεία για όλες τις περιπτώσεις, είτε πρόκειται για τσιμεντοκονία δαπέδου, είτε για τσιμεντοκονία μπάνιου, είτε για οποιονδήποτε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο. Κανένα έργο δεν είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο για εμάς. Αντιμετωπίζουμε το κάθε έργο ως μοναδικό, και προχωρούμε στην υλοποίηση πάντα με μεγάλη προσοχή, μεράκι και επαγγελματισμό.

Γιατί να μας προτιμήσετε

  • Γιατί έχουμε πάνω από 40 χρόνια εμπειρία στο χώρο.
  • Γιατί έχουμε ολοκληρώσει εκατοντάδες έργα με απόλυτη επιτυχία.
  • Γιατί έχουμε μόνο ικανοποιημένους πελάτες.
  • Γιατί διαθέτουμε τους καλύτερους μάστορες και τα καλύτερα εργαλεία για τη δουλειά.
  • Γιατί οι τιμές μας είναι από τις χαμηλότερες της αγοράς.
  • Γιατί η ποιότητα της εργασίας μας είναι μοναδική.
  • Γιατί σας καλύπτουμε με τη προσωπική μας εγγύηση για μεγάλη αντοχή και τέλεια αποτελέσματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια προσφορά.


Δείτε πιο κάτω κάποια από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούμε για τις εργασίες τσιμεντοκονίας…