Τσιμεντοκονία μπάνιου: Τι είναι και πως εφαρμόζεται…

Όταν μιλάμε για τσιμεντοκονία μπάνιου δεν εννοούμε την απλή τσιμεντοκονία, αλλά μιλάμε για την πατητή τσιμεντοκονία που εφαρμόζεται στο μπάνιο… και μάλιστα υπάρχουν αρκετά σημεία που μπορούμε να την εφαρμόσουμε προκειμένου να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Μπορεί ο καθένας να εφαρμόσει τσιμεντοκονία στο μπάνιο του;

Όχι, γιατί πρόκειται για μια λεπτή τεχνική, η οποία εφαρμόζεται σωστά μόνο από ανθρώπους με εμπειρία στο χώρο.

Γιαυτό το λόγο σας συνιστούμε να μην επιχειρήσετε να εφαρμόσετε την πατητή τσιμεντοκονία σε μπάνιο μόνος σας, εκτός κι αν έχετε τη σχετική εμπειρία που μόνο κάποιος μάστορας θα μπορούσε να έχει…

Πού μπορούμε να εφαρμόσουμε την τσιμεντοκονία μπάνιου;

Τη τσιμεντοκονία στο μπάνιο μπορούμε να την εφαρμόσουμε στα είδη υγιεινής, στη χτιστή ντουζιέρα, στον τοίχο, και φυσικά στο πάτωμα.

Για τα είδη υγιεινής η πατητή τσιμεντοκονία είναι μια καταπληκτική λύση.  Αν πάρουμε ως βάση πως γενικότερα συστήνεται τα έπιπλα και τα είδη υγιεινής του μπάνιου να έχουν κοινά χρώματα, τότε η επένδυση πατητής τσιμεντοκονίας στη μπανιέρα και το νιπτήρα θα φέρει ένα ομοιόμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Στη χτιστή ντουζιέρα μια επένδυση με φυσική πέτρα θα μπορούσε να είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ωστόσο, η επιλογή της φυσικής πέτρας μπορεί να ανεβάσει σημαντικά το κόστος, οπότε και εκεί η πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή εναλλακτική λύση. 

Μπορούμε φυσικά να εφαρμόσουμε την πατητή τσιμεντοκονία και στον τοίχο, γιατί ένας λείος τοίχος από πατητή τσιμεντοκονία μπορεί να αναδείξει το μπάνιο σας συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και πολυτέλεια. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στην εφαρμογή υαλώδους τσιμεντοκονίας και την εφαρμογή πατητής τσιμεντοκονία με ματ, ή και ανάγλυφη υφή, για πιο ακόμη πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Τσιμεντοκονία μπάνιου: Τι είναι και πως εφαρμόζεται...

Και φυσικά μπορούμε να εφαρμόσουμε την πατητή τσιμεντοκονία στο πάτωμα του μπάνιου μας. Πρόκειται για τη πιο συνηθισμένη χρήση της πατητής τσιμεντοκονίας λόγω των ποικίλων ωφελειών που προσφέρει στο χώρο. Μπορεί να εφαρμοστεί πάνω από τα περισσότερα υλικά, είτε σκέτη, είτε με πλακάκια ώστε να μην υπάρχουν ιδιαίτεροι περιορισμοί. Επίσης το υλικό είναι τέτοιο που δεν γλιστράει ενώ το πάτωμα που κατασκευάζεται από πατητή τσιμεντοκονία δεν έχει αρμούς, δηλαδή δεν έχει κενά ανάμεσα στις πλάκες.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τη πατητή τσιμεντοκονία να είναι ιδανική για το μπάνιο, καθώς το πάτωμα δεν γλιστράει ενώ ταυτόχρονα οι ανάγκες του για καθάρισμα είναι ελάχιστες, αφού δε συσσωρεύεται σκόνη και βρομιά στους αρμούς. Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρώματα  που μπορείτε να επιλέξετε, τα υλικά είναι τέτοια που σας επιτρέπουν να επιλέξετε όποιο χρώμα σας αρέσει καλύτερα…


Διαβάστε εδώ για γεμίσματα δαπέδων